Κανονισμοί & Όροι Συμμετοχής

35χλμ. : Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 35χλμ. έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος από 18χλμ και πάνω στα τελευταία δύο χρόνια. Η εκκίνηση θα γίνει τις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Κασσιώπης και το χρονικό όριο αποκλεισμού ορίζεται στις 8 ώρες.
Θα υπάρχουν δυο ενδιάμεσα σημεία χρονικού αποκλεισμού στο 17ο χλμ. στην κορυφή του όρους Παντοκράτωρα στις 4 ώρες και θέση Αγ. Στέφανος  6 ώρες. Αυτά τα σημεία ορίστηκαν για την ασφάλεια των αθλητών αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από τα σημεία που προαναφέραμε στους παραπάνω χρόνους, θεωρούνται άκυροι και συνεχίζουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 5 σημεία ελέγχου.  19χλμ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς και αθλητές-τριες 16-17 ετών μετά από υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα τους. Η εκκίνηση θα γίνει τις 9:30 το πρωί στο λιμάνι της Κασσιώπης, δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού και κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου.

8χλμ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές-τριες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους καθώς και μαθητές γυμνασίου μετά από υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα τους Η εκκίνηση θα γίνει τις 10:00 το πρωί στο λιμάνι της Κασσιώπης δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού και κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει ένα σημείο ελέγχου.

1200μ. Παιδικός αγώνας : O παιδικός αγώνας είναι ελεύθερος για όλα τα παιδιά που θέλουν να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Όσα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν θα πάρουν ένα συμβολικό αναμνηστικό αριθμό συμμετοχής και το μπλουζάκι τους  το πρωί της Κυριακής από τη γραμματεία του αγώνα. Συμβολικά θα ανεβούν στο βάθρο τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια που θα τερματίσουν στον αγώνα.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν και στους τρεις αγώνες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον αριθμό συμμετοχής τους σε εμφανή σημείο, ώστε να καταγραφεί από τους κριτές στα σημεία ελέγχου γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα ακυρωθούν.            Δεν υπάρχει΄υποχρεωτικός εξοπλισμός ειδικά για τον αγώνα των 35χλμ. αφού οι τροφοδοσίες θεωρούνται επαρκείς από τη διοργάνωση ώστε να διασφαλίζουν αυτονομία στον αθλητή.

Επειδή ο αγώνας κινείται σε ευαίσθητο περιβάλλον (υγροβιότοπος Ερημίτη-ορεινός όγκος Παντοκράτωρα ) θα πρέπει οι αθλητές να το σεβαστούν και να προσπαθήσουν να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας αλλά και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ώστε όλοι οι αθλητές να ρίχνουν εκεί πλαστικά μπουκάλια και ότι άλλη συσκευασία στερεάς η υγρής μορφής καταναλώνουν. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει από τον αγώνα τον οποιοδήποτε επιβαρύνει το περιβάλλον.

Επίσης οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγή μέρους της διαδρομής μέχρι και την ημέρα του αγώνα, αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 30 ευρώ-35χλμ, 15 ευρώ-19χλμ. και 10 ευρώ 8χλμ. ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν.
Τα καθαρά έσοδα από τον αγώνα 8km θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό (Χαμόγελο του Παιδιού).
Το κόστος συμμετοχής θα πληρωθεί στον παρακάτω λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
CARTER R.S.
IBAN: GR5301711730006173139316766

Στην συμμετοχή σας περιλαμβάνετε αριθμός συμμετοχής, τεχνικό μπλουζάκι, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, πλήρης τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο, pasta party τη προηγούμενη ημέρα και πακέτο ελαφρύ φαγητού μετά τον τερματισμό.                                      Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα ανοίξουν την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και θα κλείσουν την Κυριακή 7 Απριλίου.

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν την Παρασκευή 12 Απριλίου στην πόλη της Κέρκυρας και το Σάββατο 13 απριλίου στην Κασσιώπη σε χώρο που θα ορισθεί από τη διοργάνωση.