Κανονισμοί & Όροι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.


Μέγας Χορηγός

Η εκκίνηση θα γίνει στις 9 το πρωί στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης και το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις 4.30 ώρες.
Θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο σημείο χρονικού αποκλεισμού στο 12ο χλμ. στη θέση Αγ. Στέφανος το οποίο θα είναι στις 2.30 ώρες. Αυτό το σημείο ορίστηκε για την ασφάλεια των αθλητών αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από το σημείο που προαναφέραμε στον παραπάνω χρόνο, θεωρούνται άκυροι και συνεχίζουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σημεία ελέγχου.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον αριθμό συμμετοχής τους σε εμφανή σημείο, ώστε να καταγραφεί από τους κριτές γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα ακυρωθούν.

Επειδή ο αγώνας κινείται σε ευαίσθητο περιβάλλον (υγροβιότοπος Ερημίτη ) θα πρέπει οι αθλητές να το σεβαστούν και να προσπαθήσουν να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας αλλά και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ώστε όλοι οι αθλητές να ρίχνουν εκεί πλαστικά μπουκάλια και ότι άλλη συσκευασία στερεάς η υγρής μορφής καταναλώνουν. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει από τον αγώνα τον οποιοδήποτε επιβαρύνει το περιβάλλον.

Επίσης οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγή μέρους της διαδρομής μέχρι και την ημέρα του αγώνα, αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών.

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 15 ευρώ που θα εισπράττεται με την παραλαβή του αριθμού και περιλαμβάνει αριθμό συμμετοχής, τεχνικό μπλουζάκι, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, πλήρης τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο pasta party τη προηγούμενη ημέρα και πακέτο ελαφρύ φαγητού μετά τον τερματισμό.

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν το Σάββατο 6 Μαΐου 7-9 το απόγευμα και το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου από τις 7.30 έως τις 8.30 στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης όπου θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 30 Απριλίου.