Αγώνας 23χλμ

Αφετηρία & Τερματισμός

Η Αφετηρία και ο Τερματισμός του Αγώνα θα γίνουν στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης.


Μέγας Χορηγός

Εκκίνηση

Ώρα 09:00

Διαδρομή

Είναι μια απαιτητική διαδρομή 1000μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαδρομής που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια , παλαιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο , ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αγώνα είναι ότι μεγάλο μέρος του γίνεται σε ακτογραμμή μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σημασίας οικοσύστημα του ΄΄ΕΡΗΜΙΤΗ΄΄ περιοχή  NATURA  απείρου φυσικού κάλους , χωρίς όμως να χάνει τον χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Πέραν της περιοχής του ΕΡΗΜΙΤΗ  , η διαδρομή Κρεμμύθα , Κοκκοκύλα , Τριτσί , Αγνίτσινη, Κόκκινη, Αγ.Στέφανος , αναδεικνύει όλους τους Παραδοσιακούς οικισμούς μέσα από κρυφά μονοπάτια που κατά τους Ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι , την εποχή που μάστιζαν στο Ιόνιο  οι πειρατές , όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην Ενδοχώρα του Νησιού  σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από την θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο Ιστορικό κάστρο της Κασσιώπης ,  ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της Πόλης.
Η πυκνή βλάστηση , οι πανέμορφες παραλίες και οι τρείς μικρές λίμνες της    περιοχής κατά  την διαδρομή συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο σχηματίζοντας ένα σπουδαίο σύστημα για την μεταναστευτική πανίδα  του τόπου , καθώς μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 220 διαφορετικά είδη πτηνών και την μόνιμη   παρουσία του σπάνιου θηλαστικού βίδρα (Lutra lutra).

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ορεινού Τρεξίματος , είναι ανοιχτός  Λαϊκός Αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών-ιων από 18 ετών και πάνω.

Διακρίσεις – Έπαθλα

Ημιμαραθώνιος : Οι 3 πρώτοι-ες  Νικητές-τριες Γενικής Ανδρών – Γυναικών

Ανδρών

18-39
40-55
56 ΚΑΙ ΑΝΩ

Γυναικών

18-39
40 ΚΑΙ ΑΝΩ

Αφετηρία & Τερματισμός

Η Αφετηρία και ο Τερματισμός του Αγώνα θα γίνουν στο δημοτικό σχολείο της Κασσιώπης.


Μέγας Χορηγός


Garmin Connect

Δείτε τη διαδρομή όπως την κατέγραψε η ομάδα του Κάσσιου Δία με το Garmin Connect.
https://connect.garmin.com