Κοπή Πίτας #kassiosdias2021 COVID-19 EDITION ΔΩΡΕΑΝ

Το κόστος συμμετοχής είναι 0€

23/1/2021 – 7/2/2021 ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ KASSIO DIA!

Χωρίς χρηματική συμμετοχή και έπαθλο ένα 🏆ΤΡΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ SUUNTO πολλαπλών λειτουργιών που η αξία του ξεπερνάει τα 350 ευρώ.🏆

ότι ώρα θέλετε Εκκίνηση
Ημερολιά Κασσιόπης Τοποθεσία Εκκίνησης
12χλμ Απόσταση
750μ Υψόμετρο
95% Μονοπάτι
2% Χωματόδρομος
3% Άσφαλτος

ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΟΡΟΙ ΚΛΗΡΩΣΗΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ

* Δεν χρειάζεστε εγγραφή γιατί η διαδρομή είναι συμβολική δεν είναι αγώνας.

Διαβάστε καλά στην περιγραφή τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να είμαστε όλοι ασφαλείς. Λόγο του COVID-19 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 2 ΑΤΟΜΑ.

Φέτος σας έχουμε ετοιμάσει μια καινούρια κυκλική διαδρομή 12 χλμ. +750 υψομετρικής διαφοράς πλήρως σηματοδοτημένη που θα μπορεί ο καθένας να πάει μόνος του η με ολιγομελή παρέα να την τρέξει η να την περπατήσει από:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  (παράταση μιας εβδομάδας λόγω κακών καιρικών συνθηκών )

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει η κοπή της Πίτας μας φέτος θα γίνει με ένα διαφορετικό, συμβολικό τρόπο λόγο των απαγορεύσεων όσων αφορά τις οργανωμένες εκδηλώσεις. Ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος όπως τις προηγούμενες χρονιές καθώς με την παρουσίαση ενός καινούριου μονοπατιού η διαδρομής να καταφέρουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου να γνωρίσει την Κερκυραϊκή φύση. Αντί του νικητή του παραδοσιακού τυχερού φλουριού θα κληρωθεί ως δώρο ένα τριαθλητικό ρολόι suunto πολλαπλών λειτουργιών που η αξία του ξεπερνάει τα 350 ευρώ.

 ΌΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ & ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ SUUNTO ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 9 μ.μ στο ραδιόφωνο του LIFE NEWS στην εκπομπη “Τα σπορ στη ζωή μας”.

Μοναδική προϋπόθεση να συμμετέχει κάποιος στην κλήρωση είναι να ολοκληρώσει τη διαδρομή και να αναρτήσει 3 φωτογραφίες από προεπιλεγμένα σημεία στα social media

1. Κοινοποίηση στην σελίδα μας στο Facebook: ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ με το hashtag #kassiosdias2021
2. Tag Instagram: kassios_dias_trail_run
με το hashtag #kassiosdias2021

* και στέλνοντας τη δραστηριότητα από την εφαρμογή STRAVA και τα τμήματα διαδρομής που έχουν δημιουργηθεί ώστε να υπάρχει και ένα είδος ανταγωνιστικότητας για όσους το θελήσουν.
* Μην ξεχνάτε να γράφετε στα post όλα τα άτομα που κάνατε την διαδρομή μαζί & #kassiosdias2021

Καλή τυχη σε όλους!!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Λογο του COVID-19 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 3 ΑΤΟΜΑ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το τερέν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έχει τα χαρακτηριστικά ορεινού πεδίου με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την επικινδυνότητα και τις τεχνικές δυσκολίες και θα προτείναμε όποιος δεν έχει ανάλογη εμπειρία σε τέτοιο περιβάλλον να συνοδεύεται από κάποιον πιο έμπειρο.

Ο καιρός τη συγκεκριμένη περίοδο έχει έντονες και γρήγορες εναλλαγές που πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός ( παπούτσιά, αντιανεμικό μπουφάν κ.τ.λ.)

Η διάρκεια της διαδρομής για ένα μέσο περιπατητή είναι 3 – 3.5 ώρες οπότε προτείνουμε να μην υπερεκτιμήσει κάποιος τις δυνατότητες του και ξεκινήσει μετά τις 3 μ.μ καθώς με την έλευση της νύχτας υπάρχει ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού.

Η σήμανση είναι αρκετά πυκνή (ανά 50μ.περίπου) και σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί ότι δεν έχει συναντήσει πορτοκαλί σημάδι , ταμπέλα η κορδέλα σήμανσης για αρκετό διάστημα πρέπει να γυρίσει πίσω στο πιο κοντινό σημάδι να κάνει επαναπροσδιορισμό διαδρομής.

Σε κάθε περίπτωση μιας και φέτος δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί για λόγους ασφαλείας έχετε κινητό τηλέφωνο μαζί σας και αποθηκεύστε τα παρακάτω τηλ. ανάγκης της ομάδας μας 6972837021 – 6942952466

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Strava link:

https://www.strava.com/activities/4628421315?share_sig=J9Z9AS661611342709&utm_medium=social&utm_source=android_share

Ο χώρος αφετηρίας βρίσκεται στη θέση Ημερολιά και ακριβώς απέναντι από το χώρο παρκινγκ και την ταβέρνα Ημερολιά θα βρείτε πινακίδα που θα σας οδηγήσει σε δασικό μονοπάτι.

• Σε περίπου 2 ανηφορικά χλμ φτάνουμε σε χωματόδρομο και στον παλιό οικισμό Ποδολάκο.

• Ακολουθούμε αριστερά το χωματόδρομο για 100μ. μέχρι να μπούμε ξανά στο μονοπάτι που θα μας βγάλει σε δασικό δρόμο.

• Δεξιά πορεία για 500μ. μέχρι να στρίψουμε αριστερά σε ανηφορικό πετρώδες μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην ανατολική είσοδο του Σπηλαίου των Λουτσών.

• Μια μικρή προσοχή στη κατάβαση λόγω της ολισθηρότητας από τις συνεχείς βροχοπτώσεις ( έχουν τοποθετηθεί και βοηθητικά σχοινιά στήριξης) και μπαίνουμε στο εντυπωσιακό Σπήλαιο 1o σημείο φωτογραφίας

• Για όσους έχουν ξαναπάει έξοδος από το παλιό κλασικό μονοπάτι από τη δυτική πλευρά και μετά από τα πετρόχτιστά σπιτάκια στρίβουμε αριστερά και τραβερσάρουμε στην πίσω πλάγια του βουνού έχοντας θέα την κορυφή του Παντοκράτωρα και τα Διαπόντια νησιά.

• Φτάνουμε στην κορυφή Μεταγώνα 2ο σημείο φωτογραφίας με την εκπληκτική θέα στο θαλάσσιο στενό της Κέρκυρας, είμαστε και στα μισά τις διαδρομής έχοντας ολοκληρώσει και το ανηφορικό κομμάτι της.

• Ακολουθούν 3 κατηφορικά χλμ. που σε ορισμένα σημεία χρήζουν προσοχής καθώς έχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες λόγω ολισθηρότητας μέχρι την εκκλησία και τον εγκαταλειμμένο οικισμό του Αγ. Γεωργίου.

• Ακολουθούμε ασφάλτινο δρόμο για 300μ μέχρι να δούμε τα σημάδια δεξιά μας που θα μας βάλουν σε πανέμορφο δασικό μονοπάτι ενός χλμ. με λιθόστρωτό χαρακτήρα.

• Μόλις βγούμε πάλι σε ασφάλτινο δρόμο ακολουθούμε αριστερή πορεία και μετα από συνεχείς εναλλαγές στο τερέν φτάνουμε στον κεντρικό δρόμο στη θέση Καλαμιώνας.

• Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο αριστερά που σε 400μ θα μας οδήγησε στην αφετηρία
( υπάρχουν ταμπελες επιστροφής ).

• Το 3o φωτογραφικό σημείο είναι η επιλογή σας

Καλή χρονιά και ελπίζουμε του χρόνου να ξανανταμώσουμε στα αγαπημένα μας μονοπάτια
#kassiosdias #kassiosdiasteam #kassiosdias20211

https://www.strava.com/activities/4628421315?share_sig=J9Z9AS661611342709&utm_medium=social&utm_source=android_share

Share