Kassios Dias MTB Race 20km *New

Το κόστος συμμετοχής είναι 10€

Την Κυριακή 29 Μαρτίου ο Κασσιος Διας σε συνεργασία με το κατάστημα ποδηλάτων S-Bikes Αχαράβης, διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες βουνού με δυο διαδρομές 40 και 20 χλμ. Ο αγώνας εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές της περιοχής της Βόρειας Κέρκυρας που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και την ορεινή ποδηλασία.Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη και η διάδοση αθλημάτων σχετιζόμενων με τα βουνά και την ορεινή φύση καθώς και η προστασία και ανάδειξη του Κερκυραϊκού φυσικού περιβάλλοντος και η αγάπη και ο σεβασμός προς αυτό

11:00:00 Εκκίνηση
Λιμάνι Κασσιώπης Τοποθεσία Εκκίνησης
20km Απόσταση
+300 Υψόμετρο
30% μονοπάτι
50% χωματόδρομοι
20% άσφαλτος

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 18.8 klm. + 450 m.

Ο μικρός αγώνας απευθύνεται σε ποδηλάτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πιο βατό όσον αφορά την απόσταση και τα υψομετρικά τερέν, χωρίς όμως να υπολείπεται σε τεχνικά κομμάτια με αρκετό βαθμό δυσκολίας που θέλουν μια απαραίτητη εξοικείωση με την ορεινή ποδηλασία. Ο αγώνας θα πάρει προεκκίνηση 1.5 χιλιομέτρου τις 11 π.μ. από το γραφικό λιμάνι της Κασσιώπης. Μπαίνοντας στην κυρίως διαδρομής θα κινηθούμε σε περιφερειακό δρόμο με ανηφορική κλίση για 2 χλμ. μέσα σε ελαιώνες της περιοχής. Χωμάτινος δασικός δρόμος με εναλλαγές κλίσεων για τα επόμενα 2.5 χλμ. με σημείο αναφοράς 300 μ. δύσκολης τεχνικής κατάβασης στο 3ο χλμ. που χρίζει προσοχής. Συνεχίζουμε με 2.5 χλμ. ασφάλτινου δρόμου συνεχούς ελαφριάς ανηφορικής κλίσης μέχρι τη θέση Ελαιουργεία Σινιών οπού θα υπάρχει και σταθμός τροφοδοσίας. Τεχνικός κατηφορικός χωματόδρομος σε δασικό περιβάλλον για 2.5 χλμ. με αρκετό βαθμό δυσκολίας σε κάποια σημεία που χρειάζονται διαχείρισή στην ταχύτητα της κατάβασης. Ακολουθεί σύντομη αλλά δυνατή ανάβαση ενός ασφάλτινου χιλιομέτρου που θα μας οδηγήσει στη θέση Αρταβάνη οπού θα ξεκινήσει και το πιο τεχνικό αλλά και συνάμα εντυπωσιακό κομμάτι του αγώνα. Για 7 χλμ. κινούμαστε σε χωμάτινο μονοπάτι σε πυκνή δασική βλάστηση με συνεχές εναλλαγές κλίσεων που προσφέρεται για καθαρά τεχνική οδήγηση προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους αναβάτες. Τα τελευταία 2 χλμ. πριν τον τερματισμό στο λιμάνι της Κασσιώπης είναι μικρής δυσκολίας με τερέν που εναλλάσσεται συνεχώς, χωματόδρομος, άσφαλτος , μονοπάτι.

Συνοψίζοντας ο μικρός αγώνας μπορεί να υπολείπεται σε δύναμη και αντοχή της διαδρομής των 40 χλμ. αλλά δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε τεχνική κατάρτιση αφού θα είναι ένα τεστ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ορεινή ποδηλασία. Να υπενθυμίσουμε ότι όσοι ποδηλάτες ηλικίας 15-18 ετών θέλουν να πάρουν μέρος θα γίνονται δεκτή μόνο με την επίδειξή της κάρτας αθλητή και υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα- κηδεμόνα τους

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές των αγώνων θα ανοίξουν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν εως την Παρασκευη 20 Μαρτίου.
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 20 ευρώ για τον αγώνα των 40 χλμ. και 10 ευρώ για τα 21 χλμ. και περιλαμβάνει BIB number, τεχνικό μπλουζάκι , τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο, ελαφρύ μεταγωνιστικό γέυμα.
Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών η διοργάνωση επιφυλάσσεται για το πακέτο συμμετοχής σε όποιον θέλει να συμμετάσχει.
Σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του αγώνα για οποιοδήποτε λόγο το ποσό θα επιστραφεί ακέραιο στους αθλητές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7-9 μ.μ Παραλαβή αριθμών S-BIKES ΑΧΑΡΑΒΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9-10:30 π.μ Παραλαβή αριθμών ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ
10:30-10:45 π.μ Τεχνική ενημέρωση
11:00 π.μ Εκκίνηση αγώνων
14:30 μ.μ Απονομές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

40 ΧΛΜ. ΑΝΔΡΕΣ
ΓΕΝΙΚΗ 1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
15-18 * απαραίτητη η κάρτα αθλητή.  1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
19-29 1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
30-39 1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
40-49 1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
50+ 1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
40 ΧΛΜ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η Κύπελλο, 2η,3η,4η,5η,6η, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
*Αν στις ηλικιακές κατηγορίες δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 6 ατόμων τότε οι αθλητές της κατηγορίας αυτής συμμετέχουν στην αμέσως επόμενη.
20 ΧΛΜ.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ : 1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο
ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : 1η Κύπελλο, 2η,3η,4η,5η,6η, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο                                                                   E-BIKE 40 ΧΛΜ                .ΓΕΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :             1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο                                                                                        E-BIKE 20 ΧΛΜ.                                1ος Κύπελλο, 2ος,3ος,4ος,5ος,6ος, αναμνηστικό δίπλωμα ,μετάλλιο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

*Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.  * Θα υπάρχει γενική κατηγορία e-bike στα 40 και στα 20 χλμ.
*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές άνω των 18 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Μικρής ηλικίας αθλητές από 15-18 ετών μπορούν να λάβουν μέρος όσοι διαθέτουν κάρτα αθλητή και μετά από υπεύθυνη δήλωση του γονέα η κηδεμόνα τους,
Ο κάθε αθλητής συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής του αγώνα δηλώνει στην οργανωτική επιτροπή τα παρακάτω:
«Συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από ιατρό και έχω τη σωματική, ψυχολογική υγεία και ικανότητα ώστε να μπορώ να συμμετέχω στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την σωματική μου ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων) και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους τηρήσω».

*Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο μικρό αγώνα τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και συνοδεύονται από αυτούς. Στην Γραμματεία του αγώνα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση Ν105. Οι κηδεμόνες απευθύνονται στην Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα και δηλώνουν υπεύθυνα τα εξής:
«Επιτρέπω στον/στην ………… να συμμετέχει στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι ο γιός/κόρη έχει εξεταστεί από ιατρό και έχει τη σωματική, ψυχολογική υγεία και ικανότητα ώστε να μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την σωματική του/της ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων) και δηλώνω ότι ο γιος/κόρη μου είναι απόλυτα υποχρεωμένος/η να τους τηρήσει».
Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.
*Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

*Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
*Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.
* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα www.kassiosdias.gr Η διοργάνωση δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της διοργάνωσης, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση, ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την διοργάνωση.
–> Με την υποβολή της φόρμας συμμετοχής οι αθλητές αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

ΠΟΙΝΕΣ

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.
*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.
* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές που εσκεμμένα ή μη, «κλέψουν» στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.
*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).
*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.
*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής η οριστικής ματαίωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών η άλλων αστάθμητων παραγόντων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Share