MTB Race 40 χλμ + 20 χλμ

Το κόστος συμμετοχής είναι
11:00 Εκκίνηση
KASSIOPI Τοποθεσία Εκκίνησης
40km + 20 km Απόσταση
1.150 μ. - 530 μ. Υψόμετρο

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 ο Κασσιος Διας σε συνεργασία με το κατάστημα ποδηλάτων S-BIKES, διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες βουνού με δυο διαδρομές 40 και 20 χλμ. Ο αγώνας εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές της περιοχής της Βόρειας Κέρκυρας που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και την ορεινή ποδηλασία.   Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη και η διάδοση αθλημάτων σχετιζόμενων με τα βουνά και την ορεινή φύση καθώς και η προστασία και ανάδειξη του Κερκυραϊκού φυσικού περιβάλλοντος και η αγάπη και ο σεβασμός προς αυτό. Οι δυο διαδρομές διεξάγονται σε τεχνικά μονοπάτια, χωμάτινους δρόμους και ελάχιστο οδοστρωμένο τερέν στην Β.Α. πλευρά του Νησιού φτάνοντας στους πρόποδες του όρους Παντοκράτορα, αναδεικνύοντας όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Στον αγώνα θα υπάρχει και κατηγορία e-bikes.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

*Στον αγώνα ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

*Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές άνω των 18 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Μικρής ηλικίας αθλητές από 15-18 ετών μπορούν να τρέξουν μόνο στον αγώνα των 20χλμ. μετα από υπεύθυνη δήλωση του γονέα η κηδεμόνα τους,

Ο κάθε αθλητής συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής του αγώνα  δηλώνει στην οργανωτική επιτροπή τα παρακάτω:

«Συμμετέχω στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι εξετάστηκα από ιατρό και έχω τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορώ να συμμετέχω στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον  και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική μου ακεραιότητα. Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών  δεδομένων) και είμαι απόλυτα υποχρεωμένος να τους τηρήσω».

*Οι ανήλικοι ποδηλάτες κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο μικρό αγώνα τρέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους και  συνοδεύονται από αυτούς. Στην Γραμματεία του αγώνα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση Ν105. Οι κηδεμόνες απευθύνονται στην Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα και  δηλώνουν  υπεύθυνα τα εξής:

 

Δεν θα γίνεται δεκτός αθλητής ανήλικος χωρίς επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση Ν105 από τον κηδεμόνα.

*Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

*Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

*Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΟΙ εγγραφές των αγώνων θα ανοίξουν την Τρίτη 1η  Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν εως το Σάββατο 5 Μαρτίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kassiosdias.gr

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 20 ευρώ για τον αγώνα των 40 χλμ. και 15 ευρώ για τα 20 χλμ. και περιλαμβάνει BIB number, τεχνικό μπλουζάκι , τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο, ελαφρύ μεταγωνιστικό γέυμα.

Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών η διοργάνωση επιφυλάσσεται για το πακέτο συμμετοχής σε όποιον θέλει να συμμετάσχει.

Σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του αγώνα για οποιοδήποτε λόγο το ποσό θα επιστραφεί ακέραιο στους αθλητές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι κατηγορίες βράβευσης ορίζονται ως εξής :

40 ΧΛΜ. ΑΝΔΡΕΣ

ΓΕΝΙΚΗ   1oς -2ος – 3ος        18 – 30:   1ος – 2ος – 3ος      31 – 45:    1ος – 2ος – 3ος      46 +:   1ος – 2ος- 3ος     (Ανήλικοι από 16-18 ετών που θα συμμετέχουν στον αγώνα με υπεύθυνή δήλωση του γονέα και κηδεμόνα θα συμπεριληφθούν στην κατηγορία 18-30)

40 ΧΛΜ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΕΝΙΚΗ  1η – 2η -3η

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  E-BIKES

ΓΕΝΙΚΗ 1oς-η-2ος-η-3ος-η

 

20 ΧΛΜ ΑΝΔΡΕΣ

18-30:  1ος – 2ος – 30ς         31-45:  1ος – 2ος – 3ος         46 +:  1ος – 2ος – 3ος  (Ανήλικοι από 16-18 ετών που θα συμμετέχουν στον αγώνα με υπεύθυνή δήλωση του γονέα και κηδεμόνα θα συμπεριληφθούν στην κατηγορία 18-30)

20 ΧΛΜ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΕΝΙΚΗ  1η – 2η – 3η

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  E-BIKES

ΓΕΝΙΚΗ 1oς-η-2ος-η-3ος-η

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

«Επιτρέπω στον/στην …………………………….. να συμμετέχει στον αγώνα με δική μου αποκλειστική ευθύνη, βεβαιώνω ότι ο γιός/κόρη έχει εξεταστεί από ιατρό και έχει τη σωματική, ψυχολογική υγεία  και ικανότητα ώστε να μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα. Επιπλέον δηλώνω ότι γνωρίζω τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον  και  είμαι  απόλυτα υπεύθυνος  για την σωματική του/της  ακεραιότητα.Τέλος είμαι ενήμερος και συμφωνώ με όλους τους όρους συμμετοχής  της διοργάνωσης (κανονισμούς / ποινές/ αποποίηση ευθύνης της διοργάνωσης /όρους προστασίας προσωπικών  δεδομένων) και δηλώνω ότι ο γιος/κόρη μου  είναι απόλυτα υποχρεωμένος/η να τους τηρήσει».

 

 

 

 

 

……../………/2022

Ο/Η Δηλών/ούσα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΠΟΙΝΕΣ

* Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

*Αποκλεισμός προβλέπεται στους αθλητές για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.

* Αποκλεισμός επιβάλλεται στους αθλητές  που εσκεμμένα ή μη,  «κλέψουν»  στην διαδρομή.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

*Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, ή για θάνατο οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου ή σε πτώση του αθλητή.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

*Η  διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τραυματισμό οποιουδήποτε άλλου συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα (θεατή, συνοδού, παράγοντα ομάδας).

*Η διοργάνωση δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού  και δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές οποιουδήποτε εξοπλισμού πριν, μετά ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Η διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιονδήποτε αθλητή, ή άλλου ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής η οριστικής ματαίωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών η άλλων αστάθμητων παραγόντων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι αθλητές με τη συμμετοχή τους συναινούν και έχουν γνώση ότι τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμο  η ηλικιακή κατηγορία και η ομάδα στην οποία ανήκουν, μπορούν και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα                     www.kassiosdias.gr   Η διοργάνωση  δεσμεύεται ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση ταυτοπροσωπίας, τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του ιστότοπου και την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Άλλα στοιχεία όπως όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, δηλώνονται εθελοντικά και παραμένουν αποκλειστικά για εμπιστευτική χρήση της διοργάνωσης, δε δημοσιοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο. Καμιά άλλη χρήση,  ή παραχώρηση, ή μεταβίβαση, ή διανομή, ή κοινοποίηση σε τρίτο πρόσωπο δεν πρόκειται να γίνει από την διοργάνωση.

–>  Με την υποβολή της φόρμας συμμετοχής οι αθλητές αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

COVID-19 - ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Στον αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα covid που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή της διεξαγωγής του αγώνα βάση των οδηγιών του υπουργείου υγείας και της ΕΟΠ και αφορούν τις αθλητικές διοργανώσεις. Η διοργάνωση δεν ζητά από τους αθλητές να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση. Με την εγγραφή ο αθλητής βεβαιώνει ότι είναι υπεύθυνος για την καλή κατάσταση της υγείας του που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες  καθώς και ότι γνωρίζει ότι κινείται σε δύσκολο ορεινό πεδίο και είναι υπεύθυνος για την ατομική του ασφάλεια

Share