Εγγραφές

Ultra Kassios Dias 80χλμ + 4500μ 4 Itra

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί τις 6:00 το πρωί του  Σαββάτου 4 Μαρτίου στην Κασσιώπη με χρονικό όριο τερματισμού τις 20 ώρες.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022′ και θα διαρκέσουν εως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023′ ή με τη συμπλήρωση 150 αθλητών.

 

06:00:00 Εκκίνηση
Κασσιώπη Τοποθεσία Εκκίνησης
80χλμ Απόσταση
+4500μ Υψόμετρο
87% Μονοπάτι
10% Χωματόδρομος
3% Άσφαλτος

Σύντομη περιγραφή της διαδρομής

Ο Κάσσιος Δίας ultra είναι ένας αγώνας που θα διεξαχθεί για δευτερή φορά στις 04 Μαρτίου 2023′ στην Β.Α Κέρκυρα με απόσταση 80 χλμ. και συνολική υψομετρική διαφορά 4.500 μ.

Ο αγώνας κινείται με επίκεντρο το Όρος Παντοκράτωρας, την ψηλότερη κορυφή του Νησιού και τους παραδοσιακούς οικισμούς στα Β.Α παράκτια της Κερκυραϊκής καλντέρας.

Το πεδίο κατανομής είναι 87% μονοπατιού, 11% χωματόδρομου και 3% ασφάλτου. Η διαδρομή θεωρείται τεχνική με συνεχής διακυμάνσεις όσον αφορά το υψομετρικό της προφίλ. Το ψηλότερο σημείο του αγώνα είναι και η κορυφή του Όρους στα 917μ.

Ο αγώνας έχει μπει στη λίστα αξιολόγησης της ITRA δίνοντας 4 πόντους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες σαν κριτήριο για τη συμμετοχή τους σε ανάλογους αγώνες.

Η ημερομηνία του αγώνα επιλέχτηκε με το σκεπτικό ότι το Νησί της Κέρκυρας την συγκεκριμένη περίοδο διεξαγωγής του έχει ήπιο κλίμα σε σχέση με τα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας πράγμα το οποίο προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή του. Τα ποσοστά βροχόπτωσης είναι μειωμένα σε σχέση με τους πρώτους μήνες του χειμώνα με μέση ελάχιστη θερμοκρασία 5,7 βαθμούς μέση μέγιστη 14,1 βαθμούς και μέση μηνιαία 10,2 βαθμούς. Σημαντικό επίσης ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι υπήρχε ένα κενό ultra αγώνων στην χώρα μας αφού από Νοέμβριό μέχρι και Απρίλιο δεν υπάρχει κάποιος ανάλογος αγώνας στο Ελληνικό καλεντάρι.

Αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να αποκρυπτογραφήσουμε το προφίλ της διαδρομής θα την χωρίζαμε σε δύο εντελώς διαφορετικά κομμάτια.

Το πρώτο κομμάτι 36.5 χλμ. αγγίζει τα 3000 μ θετικής υψομετρικής (2950) με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και με ένα τεραίν που σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να το τρέξεις, αλλά η συνεχής εναλλαγές κλίσεων που δίνουν άλλωστε  και τα πολλά υψομετρικά μπορούν να σε εξαντλήσουν αν δεν γίνει σωστή διαχείριση δυνάμεων και ενέργειας. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν και οι δύο από τις τρεις συνεχόμενες ανηφόρες. Η πρώτη στην κορυφή Μεταγώνα (5.5χλμ. +750μ.) και η δεύτερη στην ψηλότερη κορυφή Παντοκράτωρας (10 χλμ. +1100μ.)  Ιδιαίτερης προσοχής χρίζει και το κομμάτι από το 14ο εως το 26ο χλμ. αφού έχουμε ένα συνεχές πάνω – κάτω που μας ανεβάζει από το επίπεδο της θάλασσας στους ημιορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς.

Το δεύτερο κομμάτι 43χλμ. + 1550 μ. σαφώς πιο ορθολογικό στο προφίλ του κινείται στους πρόποδες της κορυφής με επίκεντρο τους ορεινούς οικισμούς Στρινύλα και Π.Περίθεια. Θεωρούμε ότι μπορεί να κερδηθεί αρκετός χρόνος αν υπάρχουν και οι ανάλογες δυνάμεις αφού τα μονοπάτια είναι καλής βατότητας χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η ανάβαση στην Τρίτη κορυφή μας βρίσκει στο 57ο χλμ. της διαδρομής (7χλμ. + 650μ.) είναι και η τελευταία μεγάλη συνεχόμενη ανηφόρα. Στα τελευταία 8 χλμ. πριν τον τερματισμό η διαδρομή κινείται στο επίπεδο της θάλασσας μέσα στο οικοσύστημα του Ερημίτη αλλά το μονοπάτι δεν χάνει τίποτα από τον ορεινό του χαρακτήρα τόσο από ομορφιά όσο και από βαθμό δυσκολίας

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 1η  Δεκεμβρίου 2022 και θα κλείσουν τις 19 Φεβρουαρίου 2023 η με τη συμπλήρωση 150 αθλητών, όριο που θέτει η διοργάνωση για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το χρονοδιάγραμμα των εγγραφών θα τηρηθεί αυστηρά και θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.
Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα covid-19 που θα ισχύουν τις ημέρες της διεξαγωγής του αγώνα.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ULTRA Kassios Dias 80km 2023

ultra kassios 80km GPX

Εγγραφές-Κόστος συμμετοχής

Oι εγγραφές θα διαρκέσουν από την  1η Δεκεμβρίου εως και τις 20 Φεβρουαρίου 2023 (15 ημέρες πριν τον αγώνα) η με τη συμπλήρωση 150 αθλητών  και θα γίνονται δεκτές μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά και καμία εγγραφή δεν θα γίνεται δεκτή μετά την παραπάνω ημερομηνία. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 70 ευρώ. Έγκυρη θα θεωρείται η συμμετοχή μετά και την κατάθεση του αντίστοιχου χρηματικού ποσού στον λογαριασμό της  Τράπεζας Πειραιώς που αναγράφεται στην αίτηση εγγραφής

ΙΒΑΝ: GR8001713800006380160680155

Δικαιούχος : Δρομικός -Περιπατητικός Σύλλογο Κάσσιος Δίας.

Δικαίωμα Συμμετοχής-Κριτήρια

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ο αγώνας δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες αθλητές και μοναδικό  κριτήριο συμμετοχής είναι ο τερματισμός σε έναν αγώνα βουνού άνω των 35 χλμ.( 2 ITRA points), ή τερματισμός ενός μαραθωνίου αγώνα δρόμου, ή εγκατάλειψη ενός ultra αγώνα βουνού άνω των 80 χλμ. μετά το 50ο  χλμ.

Οι αγώνες που θα αποτελούν το κριτήριο συμμετοχής  και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να έχουν διεξαχθεί τα ημερολογιακά έτη, 2021,2022.

Τα κριτήρια αυτά θεωρεί η διοργάνωση ότι διασφαλίζει ότι οι αθλητές διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα.

Παροχές-Πολιτική ακύρωσης

Με το τίμημα της συμμετοχής η διοργάνωση παρέχει στους  συμμετέχοντες προαγωνιστικό και μεταγωνιστικό γεύμα, αριθμό συμμετοχής (BIB),  6 πλήρεις τροφοδοσίες αγώνα, αναμνηστικό δώρο-finisher, ιατρική υποστήριξη κατά τη διάρκειά του αγώνα, μετάλλιο στους τερματίζοντες.

Εγγεγραμμένος αθλητής έχει το δικαίωμα να ζητήσει ακύρωση της συμμετοχής του και να λάβει πίσω το 100% των χρημάτων αν ακυρώσει μέχρι της 20 Ιανουαρίου και το 50% εως τις 10 Φεβρουαρίου 25 ημέρες πριν τον αγώνα.

Σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί με υπαιτιότητα της διοργάνωσης θα καταβληθεί πίσω το 100% του ποσού.

Εάν την ημερομηνία του αγώνα ο αγώνας ακυρωθεί λόγω ανωτέρας βίας (π.χ ακραίων καιρικών- φαινομένων,) δεν θα επιστραφεί χρηματικό ποσό και ο αγώνας θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σε περίπτωση ακύρωσης – αναβολής λόγω COVID-19 οι αθλητές έχουν το δικαίωμα της επιλογής της επιστροφής του ακέραιου ποσού των χρημάτων που έχουν καταβάλει για τη συμμέτοχη τους η την μεταφορά της εγγραφής τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την διοργάνωση.

Προφίλ, σταθμοί και σημεία ελέγχου

 

 

 

 

 

Υποχρεωτικός εξοπλισμός-Εγκατάλειψη

Η διοργάνωση θέτει ως υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι αθλητές στην γραμμή της εκκίνησης τα παρακάτω.1) Ελαφρύ αντιανεμικό μπουφάν. 2) Φακός κεφαλής. 3) Αλουμινοκουβέρτα. 4) Κινητό τηλέφωνο. 5) Ποτήρι υγρών.

Τα παραπάνω μπορεί να αναθεωρηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα και ύστερα από έγκαιρη ενημέρωση των διοργανωτών.

Ένας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει τον αγώνα σε έναν από τους σταθμούς τροφοδοσίας παραδίδοντας τον αριθμό του στον υπεύθυνο του σταθμού.

Η διοργάνωση είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του στο χώρο του τερματισμού σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ο αθλητής αν θέλει να συνεχίσει μπορεί αποκλειστικά με δική του ευθύνη.

 

 

Τροφοδοσία-Drop-Bag

Στον αγώνα θα υπάρχουν 7 βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας. Οι αθλητές υποχρεούνται να μεταφέρουν μαζί τους πλαστικό κύπελλο πολλαπλών χρήσεων.

Κάθε αθλητής δικαιούται να παραδώσει στη διοργάνωση ένα σάκο ανεφοδιασμού (drop bag) δικής του επιλογής και μέχρι 30 Lt χωρητικότητας ο οποίος θα του παραδοθεί στο 37 χλμ. Παντοκράτωρας και θα μεταφερθεί πάλι στο σημείο τερματισμού πριν το τέλος του αγώνα.

Ο σάκος πρέπει να παραδοθεί στη γραμματεία την παραμονή του αγώνα η το πρωί του Σαββάτου μεταξύ 05:30 – 05:45.

Χρονικά όρια-Σημεία ελέγχου

Το χρονικό όριο που τίθεται από τη διοργάνωση για να θεωρείται ένας τερματισμός έγκυρος είναι οι 20 ώρες. Θα υπάρχουν και δύο ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού στο 37χλμ. στις 10 ώρες  και στο 63χλμ. στις 15:30 ώρες.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου οπότε όσοι αθλητές φτάσουν στην κορυφή του Όρους Παντοκράτωρα (37χλμ) μετά τις 16:00 μ.μ και στη Π.Περίθεια (63χλμ) μετά τις 21:30 το βράδυ θα πρέπει να παραδώσουν τον αριθμό τους.

Έγκυρός θα είναι ο τερματισμός που θα γίνει πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η διοργάνωση έχει επιλέξει 10 σημεία ελέγχου (περάσματα) ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ποινές-Ενστάσεις

Η διοργάνωση εναρμονίζεται πλήρως με την τήρηση του ποινολογίου σχετικά με τα παραπτώματα αθλητών όπως έχουν δημοσιευτεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της HARTA. https://harta.run/poinologio/  Επίσης αποδέχεται πλήρως τους ηθικούς κανόνες που θέτει η HARTA ως βασικό άξονα σύγκλισης των αγώνων ορεινού τρεξίματος. Κάθε αθλητής δικαιούτο να καταθέσει ένσταση στην γραμματεία του αγώνα μέχρι και 30 λεπτά  μετά τον τερματισμό του

Σηματοδότηση

Στη σηματοδότηση του αγώνα κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα που τυγχάνει και χρώμα της διοργάνωσης. Στις διασταυρώσεις θα υπάρχουν ταμπέλες με το λογότυπο του αγώνα.

Όπου δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ταμπέλας η χρώματος θα υπάρχει κορδέλα σήμανσης.

Τα πρώτα 15 χλμ. και τα τελευταία 30χλμ. θα είναι σηματοδοτημένα με νυχτερινή (αντανακλαστική) σήμανση

Επίδοση αριθμών-Τεχνική ενημέρωση

Την Πέμπτη 02 Μαρτίου 5-7 μ.μ θα δοθούν αριθμοί στην Πόλη της Κέρκυρας, την Παρασκευή 03 Μαρτίου 6-10 μ.μ  στην Κασσιώπη και το Σάββατο 05:15 -05:45 το πρωί στο χώρο της εκκίνησης .

Την παραμονή του αγώνα θα αποσταλεί σε όλους τους αθλητές και θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τεχνικό ενημερωτικό δελτίο με όλες της τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα ( καιρικές συνθήκες, κατάσταση μονοπατιών κ.α ).

Ένα τέταρτο πριν την εκκίνηση θα δοθεί σύντομη τεχνική ενημέρωση και θα απαντηθούν απορίες της τελευταίας στιγμής

Έπαθλα-Απονομές

Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο. Με αναμνηστικό τρόπαιο θα τιμηθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες καθώς και ο πρώτος άνδρας και γυναίκα άνω των 55 στον αγώνα των 80 χλμ.

Πρόγραμμα Αγώνων

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου :

ΠΕΜΠΤΗ :

Παραλαβή αριθμών στην πόλη της Κέρκυρας 6-8 μ.μ cafe sessions ( Πλατεία Λιστόν)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Παραλαβή αριθμών και παράδοση drop bag στο Δημοτικό σχολείο Κασσιώπης 6-10 μ.μ .

Προαγωνιστικό γευμά στην Πλατεία 6 – 10 μ.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ :

Παραλαβή αριθμών και παράδοση drop bag 5:30 -5:45 π.μ      .

06:00 : Εκκίνηση 80 χλμ.

09:00:  Εκκίνηση 35 χλμ.

Μεταγωνιστικό γευμά  στην πλατεία  5 μ.μ – 2 π.μ (Κυριακή)

ΚΥΡΙΑΚΗ :

o8:00 – 09:45 : Παραλαβή αριθμών 11 χλμ.

09:00 : Εκκίνηση 11 χλμ.

09 : 30 Παιδικός αγώνας

Απονομές 11:00 π.μ Πλατεία Κασσιώπης

Covid-19-Ιατρική βεβαίωση

Στον αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα covid που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή της διεξαγωγής του αγώνα βάση των οδηγιών του υπουργείου υγείας και της ΓΓΑ και αφορούν τις αθλητικές διοργανώσεις. Η διοργάνωση δεν ζητά από τους αθλητές να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση.

Με την εγγραφή ο αθλητής βεβαιώνει ότι είναι υπεύθυνος για την καλή κατάσταση της υγείας του που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε αγώνες υπεραποστάσεων  καθώς και ότι γνωρίζει ότι κινείται σε δύσκολο ορεινό πεδίο και είναι υπεύθυνος για την ατομική του ασφάλεια.

Διαμονή-Μεταφορά

Το Νησί της Κέρκυρας συνδέεται την περίοδο του αγώνα με τρεις καθημερινές πτήσεις από Αθήνα με Agean  και sky express σε πολύ καλή τιμή αν κλειστούν έγκαιρα.

Επίσης με αυτοκίνητο μέσω Εγνατίας και Ιονίας οδού με συχνά δρομολόγια με την ακτοπλοϊκή γραμμή Ηγουμενίτσας- Κέρκυρας με έκπτωση 50% αν κλεισθούν on line μέχρι και δύο ώρες πριν την αναχώρηση με τις εταιρίες kerkyra lines και kerkyra sea ways.

Η Κασσιώπη είναι ως επί το πλείστο καλοκαιρινό θέρετρο και το σύνολο των καταλυμάτων δεν λειτουργούν την χειμερινή περίοδο.

Η διοργάνωση βρίσκεται σε επαφή με ιδιοκτήτες καταλυμάτων στην περιοχή ώστε να ανοίξουν ικανό αριθμό για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του αγώνα.

Σύντομα θα υπάρξει σχετική λίστα με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των καταλυμάτων που θα είναι διαθέσιμα.

Το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Κέρκυρας απέχουν 35 χλμ. από την Κασσιώπη.

Η διοργάνωση προκειμένου να εξυπηρετήσει της αυξημένες ανάγκες για μεταφορά αθλητών και συνοδών, θα πραγματοποιήσει δυο δρομολόγια την Παρασκευή και δυο την Κυριακή από Κέρκυρά προς Κασσιώπη και αντίστροφα.

Από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας θα αναχωρήσουν την Παρασκευή τις 15:00 το μεσημέρι και τις 21:30 το βράδυ προς Κασσιώπη (με την άφιξη των πτήσεων της sky express ώστε να εξυπηρετηθούν και οι δύο πτήσεις που έχουν μία ώρα διαφορά). Και την Κυριακή από Κασσιώπη προς αεροδρόμιο τις 11:45 αμέσως μετά τις απονομές και τις 17:45 το απόγευμά. Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν την μεταφορά τους να στείλουν ενημερωτικό email στο info@kassiosdias.gr με το ονοματεπώνυμο τους και την ώρα που επιθυμούν ώστε να μπουν στη σχετική λίστα του λεωφορείου. Αν υπάρχουν αιτήματα μεταφοράς και από το λιμάνι της Κέρκυρας υπάρχει η δυνατότητα το δρομολόγιο να πραγματοποιηθεί και από εκεί.

Επίσης τα ΚΤΕΛ Κέρκυρας πραγματοποιούν συχνά δρομολόγια που μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://greenbuses.gr/index.php/el/routes-gr?rt=A4   με κόστος 3,60 ευρώ.

Ασφάλεια- Προσωπικά δεδομένα

Η διοργάνωση έχει την δυνατότητα να τροποποιήσει χωρίς προειδοποίηση τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα (διαδρομή, χρονικά όρια, ώρα έναρξης) σε περίπτωση που κρίνει ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας αθλητών και εθελοντών λόγω καιρικών η άλλων απρόβλεπτών συνθηκών.

Επίσης έχει τα πνευματικά δικαιώματα του αγώνα, δικαιώματα χρήσης φωτογραφιών και βίντεο όπου θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του.

Δεν μπορεί να δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα αθλητών, για εμπορικούς η άλλους σκοπούς.

ΝΙΚΗΤΕΣ 80 ΧΛΜ.
ΝΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ KASIMIS TRAINING
09:40:44 Χρόνος
2022 Χρονιά
ΖΙΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ KASIMIS TRAINING
09:55:54 Χρόνος
2022 Χρονιά
ΠΑΡΤΣΑΝΗΣ ΘΩΜΑΣ KASIMIS TRAINING
10:19:13 Χρόνος
2022 Χρονιά
Share