Kassios “Twin Peaks” 35km + 2100m + 2 ITRA

Το κόστος συμμετοχής είναι 30€

Φέτος για δεύτερη φορά, οι δυνατοί δρομείς μας θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν τον μεγάλο αγώνα μας που συνδέει την Β.Α πλευρά της Κέρκυρας από την ακτογραμμή έως τις δύο ψηλότερες κορυφές του νησιού μας.

Μια απόσταση 35 km και θετικής υψομετρικής +2100μ που οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους.

Ο  Twin Peaks είναι ένας απαιτητικός αγώνας, με ένα πολύ τεχνικό τερέν και συνεχείς εναλλαγές κλίσεων, που καθιστά τον αγώνα ως το απόλυτο δρομικό παιχνίδι με ποσοστά καθαρού μονοπατιού που πλησιάζουν το 90%.

Δεχτείτε την πρόκληση & κάντε την εγγραφή σας τώρα!

 

08:00:00 Εκκίνηση
Λιμάνι Κασσιώπης Τοποθεσία Εκκίνησης
35km Απόσταση
+2100 Υψόμετρο
90% μονοπάτι
5% χωματόδρομοι
5% άσφαλτος

Σύντομη περιγραφή της διαδρομής

 

Στα πρώτα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής κινούμαστε σε ελαφρώς ανηφορικούς παράπλευρους επαρχιακούς δρόμους μέχρι να μπούμε σε μονοπάτι πυκνής δασικής βλάστησης.

Για τα επόμενα 5χλμ.η εναλλαγές των κλίσεων είναι συνεχείς με πολλά τεχνικά κομμάτια, με τερέν που εναλλάσσεται από πετρώδες σε μαλακό χώμα και φυσικό περιβάλλον που σε παραπέμπει σε βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μετά το 7ο χλμ. όπου και θα βρίσκεται η πρώτη τροφοδοσία και ήδη θα έχουμε κερδίσει 600μ θετικής υψομετρικής ο αγώνας διασχίζει τους παραδοσιακούς οικισμούς Πόρτα και Ρου και για τα επόμενα 4 χλμ. το προφίλ της διαδρομής συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με ήπιες εναλλαγές κλίσεων.

Από το 11ο χλμ. το σκηνικό αλλάζει και η βλάστηση γίνεται πιο αραιή και θαμνώδες με αποτέλεσμα η ομορφιά του πυκνού δασικού μονοπατιού να χαθεί και τη θέση της να πάρει η εκπληκτική θέα προς τη νότια πλευρά του νησιού και την πόλη της Κέρκυρας. Για 3 χλμ. κινούμαστε σε πλάγιο μονοπάτι με ήπια ανηφορική κλίση προσεγγίζοντας το ξεχασμένο από το χρόνο χωριό των Παλιών Σινιών. Στο παλιό χωριό  κατά τους ντόπιους που πλέον έχουν μείνει μόνο τα πετρόκτιστα κτίρια για να μας θυμίζει το παρελθόν του, στο 14ο χλμ. βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας και παίρνουμε τις απαραίτητες ανάσες πριν την ανάβαση στο ψηλότερο σημείο του νησιού στο όρος Παντοκράτωρα από την ανατολική του πλευρά. Αυτό είναι και το πιο απαιτητικό σημείο της διαδρομής αφού σε 1800μ. κερδίζουμε 450μ.ανάβασης και 1550μ. συνολικής υψομετρικής  από την αρχή του αγώνα.

Ο αγώνας περνάει μέσα από το μοναστήρι του 15ο αιώνα που βρίσκεται στην κορυφή του όρους και ακολουθούν τρία εύκολα χιλιόμετρα με ήπια κατηφορική κλίση μέχρι την επόμενη μικρής σε απόσταση αλλά με μεγάλη κλίση ανάβαση στην δεύτερή ψηλότερη κορυφή του νησιού (Βίγγλα). Η 360 πανοραμική θέα είναι σημείο αναφοράς για τον αγώνα αφού μπορεί κάποιος σε καθαρή μέρα να αντικρίσει από την Λευκάδα έως τα βάθη της Αδριατικής τα βουνά της Πίνδου και τις Αλβανικές ακτές, Τεχνική κατάβαση για τα επόμενα 3,5 χλμ., επιστροφή σε δασικό μονοπάτι μετά το παραδοσιακό οικισμό του Μέγγουλα και τροφοδοσία στο 23ο χλμ. στη θέση Τριτσί. Από εκεί και για 4 χλμ. ο αγώνας συνεχίζει με ήπια πλέον κατηφορική κλίση από μονοπάτια και χωματόδρομους όπου μπορεί να κερδηθεί αρκετός χρόνος, αν υπάρχουν και οι απαραίτητες δυνάμεις για να φτάσουμε στο λιμάνι του Αγ. Στεφάνου και να μπούμε στο οικοσύστημα του Ερημίτη. Η ευρύτερη και πανέμορφη περιοχή του  Ερημίτη θα μας φιλοξενήσει για τα επόμενα 5,5 χλμ. και θα κινούμαστε για αρκετό διάστημα δίπλα σε ακτογραμμή όπου θα εναλλάσσεται με πυκνής βλάστησης δάσος.

Παρόλο που η διαδρομή κινείται σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας χρίζει ιδιαίτερης προσοχής αφού μπορεί και να μας εξαντλήσει με τα συνεχή σκαμπανεβάσματα του δεδομένης και της συσσωρευτικής κούρασης από τον αγώνα. Τα τελευταία 2.5 χλμ. κινούνται σε ημιαστικό περιβάλλον προσεγγίζοντας πλέον το λιμάνι της Κασσιώπης για τον τερματισμό.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές-τριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει σε έναν τουλάχιστον αγώνα ορεινού τρεξίματος 18χλμ. στα τελευταία 2 χρόνια.

Αγώνας Κριτήριο

Κάθε αθλητής με τη δήλωση συμμετοχής του θα πρέπει να δηλώνει και έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 18χλμ και πάνω που έχει τερματίσει επιτυχώς μέσα στο 2017 -2018.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση θα γίνει τις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Κασσιώπης.

Ενδιάμεσο Σημείο Χρονικού Αποκλεισμού

Θα υπάρχουν 2 σημεία αποκλεισμού. Το πρώτο στο  14ο χλμ.στις 4 ώρες και το δεύτερο στον 27ο χλμ. στις 6:30 ώρες.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα τον 35 χλμ. ορίζεται στα 30 €.

 

 

Τι περιλαμβάνεται

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

  • Επώνυμο Τεχνικό Μπλουζάκι
  • Αριθμός Συμμετοχής
  • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
  • 4 Πλήρως Εξοπλισμένοι Σταθμοί Τροφοδοσίας
  • Είσοδος στο Pasta Party (Την παραμονή του αγώνα)
  • Φαγητό μετά τον Τερματισμό
  • Αναμνηστικό Μετάλλιο
Παραλαβή Αριθμού Συμμετοχής

Θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Διακρίσεις & Έπαθλα

Οι 3 πρώτοι-ες  Νικητές-τριες Γενικής Ανδρών–Γυναικών

Κατηγορίες

Ανδρών: 18-39, 40-55, 56+

Γυναικών: 18-39, 40+

Η διαδρομή από το Trail Connect

Share